Followers

Sunday, May 15, 2016

Seringkali aku menduga
Seringkali ini terjadi
Segala rahsia sudah ku tahu
Rupanya aku tak dicintai

Untuk apa kau buat ku begini
Segala apa yang telah ku lakukan
Air mataku mengalir di pipi
Segala yang ku korbankan tuk dirimu

Mengapa masih lagi ku
Berdiri ku menunggu cintamu
Mengapa masih adamu
Menyakiti di siang malamku
Aku terima cintaku dipersiakan

Sayang
Aku kau lupa
Aku kau luka
Tanpa kau sedar

Sayang
Selamat tinggal
Aku kan pergi
Buat selamanya

Aku pasti kau bahagia tanpaku
Selamanya...

Mengapa masih lagi ku
Berdiri ku menunggu cintamu
Mengapa masih adamu
Menyakiti di siang malamku
Aku terima cintaku dipersiakan

Sayang
Aku kau lupa
Aku kau luka
Tanpa kau sedar

Sayang
Selamat tinggal
Aku kan pergi
Buat selamanya

Aku pasti kau bahagia tanpaku
Selamanya...

Sayang
Aku kau lupa
Aku kau luka
Tanpa kau sedar

Sayang
Selamat tinggal
Aku kan pergi
Buat selamanya

Aku pasti kau bahagia tanpaku
Selamanya...

specially dedicated to u....

Thursday, February 18, 2016

bila ada rasa sedih xleh & xtau nk luah kt sapa tu blog mesti kucari....x syok utk byk hala ni.
mai dh la demotivated tu..mai dah la...haishhh

irfan yg akan sertai kem kepimpinan pengawas nk tggai mommy... kerja yg xtau apa nasib nya lagi, katanya ada rombakan besar besaran. bantuan persekolahan dh x dpt thn ni... br1m pn x dpt...eh mcm2 la...

tekanan antara yes or no kpd perkara tersebut...


ok bye...

Tuesday, June 23, 2015

Ramadhan 7 - 2015



Alhamdulillah dh semggu kita menjalani ibadah puasa. Syukur masih diberi peluang merasai nikmat berbuka puasa bersama anak2 kecil saya. Tahun ini masih lagi hanya Irfan yg berpuasa. Iqram & Ilham masih x nk. Seawal pagi dah dibukanya balang biskut dan makan. Hmmm xpala nak mommy xleh paksa. Lgpn bdk berdua tu seolah blom mengerti apa2 dlm kata lain blom matang.
Time berbuka depa duala yg byk bisingnya, Hadoi. Ifzal pada mulanya sgt x mengganggu. Bg ja apa2 makanan kt dia dan dia akan berlegar2 srg2 kesana kemari. Mggu kedua dia dh start nk mengacau. Nak makan suap sendiri atau nk beriba masa kami berbuka tu. Haila Ifzal.
Nak mula puasa hati rasa sedih sayu teringat kemeriahan berbuka bersama keluarga dan keluarga mertua. 2 thn lps msh merasa berbuka beramai2 sbb mertua dekat. Tp depa dh pindah agak jauh. Dgn makanan yang penuh meja. Meriah. Thn kedua saya berbuka puasa di umah sendiri dgn keluarga kecil saya. Tp tahun ni saya berazam untuk berjimat dan bersederhana sebolehnya,. Saya akan masak lepas amik anak2 dari umah Pah lps kerja. Saya masak 2 jenis lauk. Saya beli skit kuih dkt umah Pah ada jual kuih-kuihan. Air saya pelbagaikanla nak bagi depa syok & rasa nikmat berbuka tu. Bandung cincau, sarsi, limau asam boi, longan & red date, tembikai lychee...semua tu homemade. x beli. mahalla nk beli kt param skrg ni. kalau dr umah mmg x dptla nk pegi sbb jln jammed. ada hikmahnya disitu.
Weekend sy akan bawa anak2 berbuka umah atuk & opah,. kt sini berbuka agak meriahla. masak masakla param lagi, tp xla mcm dlu lgla byk pembaziran. MIL dh pandai jimat skit dh. hihihi.
So bila kat sini br leh merasa ke Param. seronok p param ni sbb mcm2 ada. Param kt sini dekat ja. blh jalan kaki ja.
Alhamdulillah juga thn ni saya cuba untuk pergi surau berterawih. hmmm walaupun x penah dpt penuh sbb iFZAL akan start meragam bila dia ngantuk. xpala. mommy nk cuba juga. Thn lps dia baby lg so mommy lgsg x berpeluang. Blk terawih zzzzzzzzzzzz.... 4.30a.m bgn prepare soq. berdua dgn irfan. Thn ni dia x byk ragam dh nk bgn. Lewat ptg pn x meragam sgt keletihan.
Ber whatsapp dgn kwn2 baik saya cerita itu ini juga sedikit sebyk menghiburkan hati...




....11/6/2015.....hukum


biar gambar berbicara....

Monday, June 1, 2015

uninspired...

saat ni ntah terasa mcm lonely sangat2...rasa yg sgt x best...rasa x bahagia rasa x happy rasa xmau campuq dgn semua jenis manusia kt dunia ni. semua...semua xmau sapa2 pun. nk dok srg2 sbb kt dunia ni manusia suka wat andaian, manusia suka pikir negatif, judge manusia secara negatif secara luaran. semua x kena...semua x betui,...so lebih baik dok srg2.
Masa makin hampir untuk aku buat keputusan samada teruskan atau tak... 11/6 ... Ya Allah hnya Dia yg tau apa yg bersarang dlm kepala aku lately, rasa nk pecah. Perasaan yg bercampur baur. Xtau nk diluahkan mcmana. Tekanan dari kiri kanan...terhimpit antara ya atau tidak ... hati + akal... yg sama banyak. haishhhhhhh Ya ALLAH....
Serius aku xtau nk luah kt sapa.... rasanya xkn ada yg betul2 faham apa yg terisi dihati.
Kenapa ditakdirkan hidup aku x bahagia. Hidup aku sengsara... sedangkan .... ntah;a
Jahat sgt kah aku ni sampai aku kena tanggung semua ni. Org jahat dari aku berlambak aku jumpa tp hidup depa best ja. kena jd jahat ka baru blh enjoy life.?
Kadang rasa seolah org2 kt luar sana bertepuk tangan ja dgn apa yg terjadi pada aku. Org2 yg x suka aku semestinya. x suka aku pasaipa, sbb aku ni jahat sgt ka? aku buat apa? aku pun xtau aku wat salah apa.
Gila kan....kt mana nk cari sudut happy pun mcm dh x nmpk. celah mana? semua mcm x best.
Apa keputusan yg aku patut buat? apa masa depan yg bakal aku tempuh,? mampukah? org hnya blh nasihat blh bg support care about me tp yg nk melalui kesukaran itu adalah aku...aku sorang2. support dr jauh mmgla senang,
Tetiba aku rasa hilang semangat. hilang kekuatan yg ada selama ini dlm diri aku. sedangkan selama ni aku berjuang seorg diri juga pun. xdk sapa2 bantu pun. boleh ja. tp xtau pasaipa kali ni aku rasa mcm &%^%$#$#@%%^&(....
YES! I really need a shoulder to cry on tp shoulder yg betul2 faham & blh bantu aku utk pilih jalan yg terbaik. Mana ada kan?  xkn ada yg blh jd camtu kecuali Dia. xyhla mimpi.
Aku kena berbalik pdNya,....minta pdNya petunjuk. Minta pdNya ketenangan kebahagiaan yg aku nak. mmg hnya pdNya.
Kdg2 ada rasa aku kena perbaiki hati aku. Sucikan hati dari benda2 yg hitam. Ikhlas dlm segala hal. tp mcm x mampu ja. Kena juga cuba buat sebenarnya kalau nak hidup tenang & rasa bahagia tu walau dlm apa keadaan sekalipun.